Ik mocht een fotoboek testen!

De titel zegt eigenlijk al veel! Ik mocht dus voor Saal digital Nederland een fotoboek testen. Super tof dus. Ik had al eerder iets bij hun besteld, en was toen al onder de indruk van de kwaliteit. Ik ben dus heel blij dat ik nog eens heb kunnen genieten van hun mooie boeken.

Voor mijn review moest ik natuurlijk eerst foto's uitzoeken. Ik wou al lang een toffe fotoboek maken als cadeautje voor mijn ouders, dus dit was een perfecte gelegenheid. Onze gezinsreis naar Oostenrijk was dan ook het ideale onderwerp. Ik zocht de tofste foto's uit en stelde mijn boek samen in In Design. 

Dit is al het eerste fijne punt van Saal digital, als professionele fotograaf kan je gewoon met je eigen programma's werken, en deze via een PDF upload aanbieden bij Saal digital. Ze bieden op hun website ook ICC profielen aan, deze kan je inladen in progamma's als In design of Illustrator, hiermee komen de kleuren op je computer en de effectieve boek het allerbeste overeen. 

Denk je nu van 'hier snap ik echt NIKS van'? Geen probleem! Via de website bied Saal digital ook een makkelijk upload systeem, hiervoor download je hun software, en je kunt zo aan de slag. Dit is echt niet moeilijk!

Ik heb gekozen voor een boek met volledige matte afwerking. Mijn vorige boek was glanzend, dus dan was dit een mooie test. De cover had toch nog redelijk wat glans vond ik zelf, maar dit heeft natuurlijk ook te maken met het type kaft. Deze kan je op de website ook zelf aanpassen, je kan bijvoorbeeld kiezen voor een leder of hout look. 

Wat ik enorm fijn en belangrijk vindt, de kleuren kloppen gewoon! Bij heel veel afdruk service's heb je gewoon zo veel problemen met het juiste kleurbehoud. Dan zit er weer een paarse zweem over, dan weer een groene. Hier niets te bespeuren! 

Nog iets wat heel fijn is aan hun boeken, je hebt totaal geen last van de 'snede' van je boek. Dit is dus de middenlijn waar je boek aan elkaar zit gelijmd / genaaid. Bij de gewone standaard fotoboeken van Saal zijn deze helemaal plat! Geen gedoe dus met gezichten die niet te zien zijn omdat de boek niet helemaal mooi openvalt. Om dit nog even echt goed te testen heb ik expres deze gezinsfoto midden op de snede gezet. Zoals je ziet stoort dit echt niet. Ook bij een volledige pagina bezetting loopt het beeld heel mooi door.

_MG_3827.jpg
_MG_3824.jpg

Het eindresultaat is dus echt heel erg mooi zoals je kan zien. Het enige waar ik wel een paar keer last mee heb gehad, is het uploaden van mijn PDF bestanden. Telkens wanneer ik naar links wou scrollen ging ik volledig uit mijn programma en moest ik opnieuw beginnen. Dat was soms wel vervelend. Ook moet je echt het exacte juiste PDF aantal doorgeven, anders kan je het boek niet uploaden. Deze moeten ook in spreads en dat staat niet meteen vermeld. 

Dit zijn natuurlijk maar kleine puntjes, wanneer je de boek binnenkrijgt ben je dit meteen weer vergeten! Ik had mijn boek ook enorm snel, ik had de boek op 26 juli besteld, en deze zou er 31 juli zijn. Ik kreeg de boek super netjes al op 28 juli binnen! 

Wanneer je de fotoboek besteld, kan je kiezen of je er een 'code' in wil of niet. Wil je deze er niet in betaal je een kleine meerprijs. Ik zou deze er gewoon in laten staan! Hij is zo klein, het valt echt niet op. 

Dus mijn conclusie: AANRADER! Ben je op zoek naar een kwalitatieve en niet te dure fotoboek, probeer het zeker eens bij Saal digital. Mijn fotoboek is ter waarde van €30 en telt 26 pagina's, daar heb je echt kwaliteit voor terug.